0 Kč

PREVENCE ZDRAVÍ

Jedním z pilířů naší filosofie je tvzení, že výživa není primárně o hubnutí, nýbrž, že výživa je neoddělitelnou součástí primární prevence zdraví. V dnešní době není bohužel jednoduché zajistit dostatečně kvalitní čerstvé suroviny k přípavě jídel, protože ani suroviny, které jsou čerstvé, nemají zpravidla, z mnoha různých důvodů, takový obsah nutričních látek, jaký je jim přisuzován nejrůznějšími zdroji. Není tudíž zaručené, že tělu dodáme všechny potřebné nutrienty i v případě, že se stravujeme podle zásad racionální výživy. V naší stravě je naprosto mizivý, někdy až nulový podíl aktivních nutrientů, jako jsou konkrétně polynenasycené mastné kyseliny skupiny Omega - 3, polyfenoly, betaglukany, vláknina a celá řada vitamínů, zejména vitamín D3. Rozsáhlými studiemi byl zjištěný již zmíněný nedostaek Omega - 3 a současně velký nepoměr mezi polynenasycenými mastnými kyselinami Omega - 3 a Omega - 6. Tento nepoměr má, podle dalších studií, za následek chronické záněty na buněčné úrovni, které jsou prokazatelně příčinou celé řady civilizačních nemocí - zvýšené hladiny cholesterolu se všemi důsledky, jako je vysoký krevní tlak a další kardiovaskulární onemocnění, veškerá autoimunitní a degenerativní onemocnění (astma, alergie...), diabetes II. typu, Alzheimerova a Parkinsonova nemoc, sklerosa multiplex, zánětlivá onemocnění střev a v neposlední řadě rovněž celá škála nádorových onemocnění. Co se týká vitamínu D3, tak podle statistiky SZÚ z roku 2019 má pouze 1% (!) obyvatel České republiky dostatek tohoto vitamínu, zejména v zimním období. 

Jednoduše řečeno, i při sebelépe sestaveném a vyváženém jídelníčku je víc než jisté, že se nám nedostává zejména Omega - 3 (pokud nejíte 2 - 3 x týdně kvalitní mořské ryby), vitamínu D3 (zejména v období od října do května) a betaglukanů (pokud nejíte alespoň 2 x týdně kvasnice, nebo potraviny, které je obsahují, případně hlivu ustřičnou, či některou asijskou houbu typi reishi). Toto jsou konkrétní živiny, které je v zájmu zachování silné imunity, prevence proti chronickým zánětům a celkové prevenci zdraví, suplementovat, t.j. doplňovat pomocí kvalitních doplňků stravy. 

Asi je zbytečné se ptát zda

CHCETE BÝT ZDRAVÍ?

jistě, to chceme přece všichni. Pak je na místě otázka

CO PRO TO MŮŽEME UDĚLAT?

odpověď je

ODBOUREJTE VEŠKERÉ ZÁNĚTY V TĚLE!

jak?

VYROVNEJTE SI POMĚR OMEGA - 3 A OMEGA - 6 

ze stávajícího průměru 1:25 na přírodou nastavený 1:3 (4). Pro posílení imunity užívat vysoce účinné kvasničné betaglukany, vitamín D3, Zinek a Selen. V našem Institutu preferujeme doplňování těchto látek do těla primárně cestou racionálního stravování, založeného na čerstvých potravinách, avšak skutečnost je taková, že ani toto nám v současné době nezabezpečí dostatečnou hladinu těchto nutrientů. Východiskem je promyšlená a cílená suplementace produkty jejichž primárním cílem není pouze doplňovat chybějící nutrienty, nýbrž přímo ovlivňovat fyziologické reakce probíhající v našem těle . Zejména dosažení optimální rovnováhy mezi nenasycenými mastnými kyselinami Omega - 3 a Omega - 6 je cesta jak předcházet chronickým zánětům a posílení imunitního systému. Účinek užívání produktů, keré Vám níže doporučujeme je dokonce měřitelný pomocí testů, které si zvládnete udělat doma sami.  K dispozici jsou v této chvíli testy na hladinu Omega - 3 (tzv. Omega3 index), na poměr Omega - 3 ku Omega - 6 a další parametry spojené s nenasycenými mastnými kxselinami v našem těle - vše v jednom testu a také test na vitamín D3.

Přehled a popisy doporučených suplementů

které si můžete výhodnou prémiovou cenu pořídit v našem webshopu

Nákupní košík

Pro případnou konsultaci o produktech jsme Vám samozřejmě k dispozici na info@welko.cz 

Slova odborníků k tématu: 

Chronické záněty - hlavní příčina nemocí a stárnutí ( Dr. Paul Clayton, PhD., Bývalý předseda Fóra pro potraviny a zdraví (UK) a hlavní vědecký poradce britského vládního Výboru pro bezpečnost léčivých přípravků je v současnosti členem Institutu pro potraviny, mozek a chování (Oxford). )

https://bit.ly/376LRLc

Omega 3 plus vitamín D3 (Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., SZÚ) 

https://bit.ly/2KB8M8N

Kvasničné betaglukany (Prof. Dr. Václav Větvička, Ph.D.)

http://bit.ly/2KB96V3

Zdroj dynamické sekce: Napište nám (Formulář)